-

A beiratkozás menete

Forums: 

kopogtato-tmbTájékoztató a beiratkozás menetéről.

 

 

TISZTELT SZÜLŐ, TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!
 

Tájékoztatjuk, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.

Az általános iskola első évfolyamára elektronikus, online módon 2021. április 10-től lehet jelentkezni a KRÉTA rendszer felületén: Beiratkozás Általános Iskolába - BÁI.

A „Beiratkozás Általános Iskolába - BÁI" felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1-ig) kerülhet sor.

 
Ha a mi iskolánk az Önök körzetes iskolája, de gyermeküket máshová kívánják  beíratni, akkor elegendő, ha kitöltve eljuttatják hozzánk (pl. e-mailben) a Nyilatkozat másik iskolába iratkozásról című nyomtatványt, és a Kréta BÁI felületén nem szükséges nálunk online ügyintézést elindítani.

Amennyiben iskolánk nem az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskola, akkor is meg kell adnia beiratkozáskor a kötelező felvételt biztosító körzetes általános iskola nevét és címét.

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

 
A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án
, az iskola által szabályozott módon, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Iskolánkban ez a következőképpen történik: A portán átvehető, illetve a honlapról letölthető beiratkozási dokumentumokat kell kitölteni és leadni a portán 2021. április 15-én vagy 16-án, 8.00-tól 17.00 óráig.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a nem körzetes gyermekek esetében legkésőbb 2021. április 23-ig dönt az intézmény vezetője a gyermekek felvételéről, és ezután küld tájékoztatást erről a szülők részére.

A beiratkozás során Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára a Hit- és erkölcstan vagy az Etika tárgyat választja. A Hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház oktatásának megszervezését kéri. A Hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, egyházaktól kapott információkat megtalálják iskolánk honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – az óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Dél-Budai Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.