-

Rajzpályázat

P1020374-tmbA  Petőfi Musical Stúdió rajzversenyt hirdet az iskola tanulóinak körében.

 

 

A 25 éve működő Petőfi Musical Stúdió rajzversenyt hirdet az iskola tanulóinak körében. A téma: Tavasz-Nyár, illetve Játék. A részletes kiírás lejjebb olvasható. Természetesen díjakat is adunk a legjobbaknak, illetve néhány pályamű szerepelni fog a stúdió online műsorának videójában illusztrációként, melynek bemutatóját május végére tervezzük. A rajzokat összegyűjtve nekem tudjátok leadni az ének teremben szerda, csütörtök és pénteki napokon.

Várjuk a gyönyörű alkotásokat, jó rajzolást!

Bősze Csilla néni

 

A pályázati kiírás részletei:

Ez a tanév mindannyiunk számára nehezen telt és sok alkalmazkodást, türelmet és odafigyelést igényelt. Az idén 25 éves Petőfi Musical Stúdió sajnos nem tudott az idei tanévben személyesen próbákat tartani, de úgy döntöttünk, nem telhet el úgy év, hogy nem alkotunk, játszunk együtt. A jelenlegi helyzetben ezt mi is csak az internet segítségével tudjuk megtenni, egy online játék keretében, de ezzel együtt játszani hívunk minden Petőfis diákot.

Az online műsorunk fő témái lesznek a tavasz és a nyár, amelyek elhozzák a megújulást, elkezdenek rügyezni majd virágozni a fák, csicseregnek a madarak és egyre többször lesz egyre hosszabban napsütés is. A műsorunkban versekkel és dalokkal ünnepeljük ennek eljöttét, így ezekhez a műsorszámokhoz szeretnénk majd illusztrációként használni a pályaműveket.

Másik témánk pedig maga a játék lesz. Játszani mindenki szeret: csecsemő, gyermek, fiatal, felnőtt és idős egyaránt. Játszani lehet például labdával, kártyával, társasjátékkal vagy keresztrejtvénnyel is. Neked mi jut eszedbe arról a szóról, hogy JÁTÉK? Milyen játék hiányzik a legjobban vagy mi az a játék, amivel mostanában a legtöbb időt töltötted?

Mindkét témában fontos, hogy legyetek kreatívak! Engedjétek szabadjára a gondolataitokat, hogy miért jó a tavasz és a nyár, mi az, ami igazán izgalmassá teszi! Rajzoljátok le, mik azok a játékok, amelyek annyira fontosan mindannyiunknak vagy épp nektek!

A beküldött pályaműveket Bősze Csilla néni és Péntek Zsuzsi néni, valamint a Petőfi Musical Stúdió Kreatív csapata fogja értékelni és eldönteni azt is, hogy kinek a műve kerülhet be az online műsorba!

Természetesen a nyeremények sem maradhatnak el: minden kategóriában és témakörben az 1., 2., és 3. helyezettek ajándékcsomagot kapnak, melyben többek között játékok, könyvek, valamint a kreativistást elősegítő rajz- és festőeszközök lesznek. És nem utolsó sorban: a legjobb rajzok az online műsorba is bekerülnek, az alkotó nevével és osztályával! Az az osztály pedig, ahonnan a legtöbb pályaművet kapjuk, különdíjban részesül!

Minden Petőfis diák két témakörben nevezhet:

  • Tavasz és Nyár – alsó tagozatosok (1-4. osztály) számára
  • Tavasz és Nyár – felső tagozatosok (5-8. osztály) számára
  • Játék – alsó tagozatosok (1-4. osztály) számára
  • Játék – felső tagozatosok (5-8. osztály) számára

A legfontosabb szabályok:

  • Minden tanuló egy-egy témában csak egy pályaművet adhat be!
  • A pályaművek bármilyen manuális technikával készülhetnek: rajz, festés, színezés, kollázs stb.
  • Csak a nevezési határidőig beérkezett pályaművek vehetnek részt a pályázaton!
  • A pályaműveket személyesen Bősze Csilla néninek kell leadni az énekteremben!

Ragadjatok hát ceruzát, filctollat, ecsetet vagy bármilyen rajzeszközt és alkossatok!

Nevezési határidő:
2021. május 19. péntek

 

A pályázati plakát