-

2019. Őszi diákolimpia - birkózás

Forums: 

P1020374-tmbIskolánkból négy tanuló is képviseltette magát a versenyen.

 

 

Őszi diákolimpián a petőfis birkózók

2019. októberében és novemberében rendezék meg a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Birkózó Szövetség közreműködésével a budapesti és országos diákolimpiát. Iskolánkból négy tanuló is képviseltette magát.

Első körben a a fiúknál a Diák II. korcsoportban kötöttfogású Budapest Bajnokság volt, ahol Juhász György 5.c osztályos tanuló magabiztosan nyert a +69 kg-ban és jutott tovább a Püspökladányban megrendezésre kerülő országos bajnokságot. Gyuri magabiztos és szép birkózással, négy győztes mérkőzést vívva lett országos bajnok kötöttfogásban.

Ezt követően jött a szabadfogású Budapest Bajnokság, ahol Gyuri mellett osztálytársa, Nagy Nimród is elindult. Nimród az ötödik helyen zárt, amivel sajnos nem kvalifikálta magát az országos döntőre. Gyuri viszont a kötöttfogáshoz hasonlóan megnyerte a versenyt és ezzel a részvételi jogot a kiskunfélegyházi országosra.
Kiskunfélegyházán három győztes meccsel, megismételve a kötöttfogást, diákolimpiai bajnok lett szabadfogásban is, így már kétszeres országos bajnoknak mondhatja magát.

A lányok sem tétlenkedtek. Kaposvár adott otthont az országos viadalnak, amelyen Pénzes Renáta 5.c-s és Laczka Boglárka 5.b-s tanulók vettek részt. Kettejük közül Reninek volt a legnagyobb esélye az éremszerzésre. Sajnos az elődöntőben és - Bogihoz hasonlóan - a bronzcsatában is vereséget szenvedett, végül mindketten az ötödik helyen zártak.

Gratulálunk!

Felkészítő: Nyíri Milán