-

Egészséghét | Második nap: sárga

Forums: 

P1020374-tmbA második nap témája a gabonafélék.

 

 

2020. február 11. a témahét második napja. Ezen a napon a gabonafélékkel, azok felhasználásával, az egészségre gyakorolt hatásukkal (is) foglalkoztak a gyerekek.

 

A 4.a beszámolójából:
A mai egészségnap témája: a gabonafélék, színe a sárga. A 4.a osztályban rövid ismertetőt láthattak a gyerekek a gabonafélékről, és ötféle gabonát kellett megvizsgálniuk. Fel kellett ismerni őket, és meg kellett állapítani, hogy melyik mennyisége a több. Itt egy-két tanulónak eszébe jutott, hogy megkérdezze, milyen mértékegység szerint kérem a mennyiségi meghatározást (ez volt a cél :) ), így többféle megoldás is született. Meghatározták darabszám alapján, tömeg, űrtartalom szerint is. A tömeget figyelembe véve nem jöttek rá, mely csomagok mennyisége egyezik, mivel mérőeszközt nem kaptak a feladat megoldásához. Az ellenőrzés során kiderült, hogy minden magféleségből 125 g volt a zacskókban.
A csapatok különböző feladatok megoldásával kerültek közelebb a mai témához. Oszlopdiagramról kellett leolvasni az őszi búza vetésterületére vonatkozó adatokat, meg kellett határozni, hogy mi látható a képeken, különböző alakú búzamezők vetésterületéről kellett megállapítani, hogy hányad rész van bevetve.
A gyerekek nagyon élvezték a játékos feladatokat, sokat tanultak a különböző gabonákról, és természetesen közben matematikai feladatokat oldottak meg jó hangulatban.

 

 

Íme egy sárga "7a"

 

A 8.a-sok prezentációkat készítettek

 

A gabonáról nekik is a matek jutott az eszükbe...?!

 

A negyedik bé nem madár!