-

Virtuális múzeumtúra

P1020374-tmbA 3.b osztály játékos virtuális múzeumpedagógiai feladatokat oldott meg.

 

 

Virtuális múzeumpedagógiai játékok a 3-4. évfolyam számára

A november 9-i Feltalálók Napja és a november 10-i Tudomány Világnapja apropóján érkezett hozzánk a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája újabb közös rendezvénye, a DEMÓ 3, vagyis a Digitális Edukációs Múzeumi Órák 3. online eseménye, "Híres magyarok" tematikával.

A szervezők 2020. november 23-án négy korosztály számára (3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam, 9-12. évfolyam) összeállított ingyenesen elérhető, játékos virtuális múzeumpedagógiai feladatokkal készültek a belföldről és határon túlról csatlakozó diákok és pedagógusok számára.

A 3. b osztály is részt vett a rendezvényen.

 

„Jártunk” a Dobó István Vármúzeumban

„Bekukkantottunk” a Magyar Nemzeti Múzeumba…

…ahol többek között meghallgattuk Petőfi Sándor: Dicsőséges nagyurak című költeményét Mácsai Pál előadásában.

A titkos átjárón keresztül a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Károlyi-palota Lotz termébe érkeztünk meg, ahol megnézegethettük, milyen fényűző pompával vette körül vendégeit Károlyi György gróf és elképzelhettük saját, mesésen kényelmes szalonunkat. Miután kényelmesen elhelyezkedtünk, körülnézhetünk, milyen híres írókhoz kötődő érdekes tárgyakat és mesés történeteket gyűjt a Petőfi Irodalmi Múzeum a Károlyi-palotában, miféle különleges lényekkel találkozhatunk, ha például fellapozzuk a múzeumi mesekönyvet. A virtuális szalonhoz kapcsolódó feladat során kiderül, bárhol és bármilyen tárgyból lehet irodalmi kincs, ha tartozik hozzá egy emlékezetes történet.

Miután a Széchenyi Zsigmond Vadászai Múzeumba is betekintést nyerhettünk…

…levezetésként jöhetett is egy kis játék!

 

Az összefoglaló anyagot készítette: Kocsis Tünde